Vrijeme je za ljubav: kako isplanirati vjenčanje s biciklističkom temom?

Vrijeme je za ljubav: kako isplanirati vjenčanje s biciklističkom temom?
objavljeno: 08.02.2018.

Oni koji voze bicikl zajedno, ostaju zajedno.


Za početak provjerite jeste li na ovom popisu:

  • ✓ Zaručeni ste.
  • ✓ Planirate vjenčanje.
  • ✓ Volite bicikle.

 

Ako ste se pronašli u ovom popisu ovim u vašoj obitelji vjerojatno se uskoro sprema velika fešta, a ispred vas je ozbiljan zadatak i puno planiranja :) 

 

Kako isplanirati vjenčanje s biciklističkom temom?


Sviđa vam se ideja? Znali smo!


Mi u Rog-Jomi znamo preporučiti najbolje bicikle, dati odlične savjete za zimski trening na biciklu i napraviti servis kočnica, ali imamo i romantičnu stranu.


Hajde da ovaj put pokušamo dati nekoliko savjeta o organizaciji vjenčanja s biciklističkom temom.


Da se razumijemo, u temu biciklističkog vjenčanja definitivno ne ulaze standardne boje, standardni oblici i standardni običaji. Možda će vam zvučati kao veliki izazov, ali nećete vjerovati koliko jednostavnih sitnica možete prilagoditi temi biciklističkog vjenčanja.

 

Odabrali smo nekoliko najvažnijih stvari bez kojih ne može proći nijedno vjenčanje i originalnih, kreativnih ideja u koje možete ubaciti svoju strast - bicikle.


1. Izbor pozivnica


Prije nego što krenete birati pozivnice, napravite popis gostiju. Kada sastavite konačan popis, podijelite broj uzvanika na pola, otprilike toliko ćete pozivnica trebati.


Na svadbu gotovo nitko dolazi sam, a najčešće se dolazi u paru pa je ova kalkulacija relativno točna, no ako želite biti sigurni, dodajte još desetak pozivnica, za svaki slučaj da se nekoga naknadno prisjetite pozvati.


Kod izbora teksta na pozivnici nemojte birati onaj klasičan, već budite kreativni. Evo jedne super ideje:


“Kad za život planovi se kroje svakako je lakše i ljepše u dvoje, jer život je cesta na kojoj zamke stoje i lakše se prolazi kad po njoj vozi dvoje.“

 

pozivnica-vjencanje.jpg

Izvor: Pinterest

 

Prema ovoj poruci gosti će već unaprijed moći predvidjeti kakva fešta ih očekuje. Na pozivnici nek se nalazi slika tandem bicikla (znate, to je onaj dugački s dva sjedala). Upravo takav bicikl je ujedno i ideja za vaše prijevozno sredstvo.


2. Svadbeno vozilo


Diljem naše zemlje već desetljećima se mladenci voze u posebno uređenim automobilima, limuzinama, kabrioletima pa čak i kočijama koje se unajmljuju po visokim cijenama za samo jedan dan korištenja.


Budite jednostavni i kreativni, a istovremeno uštedite i nešto novca. Nisu vam potrebne najskuplje marke automobila, dovoljan je samo jedan tandem bicikl. Apsolutno smo sigurni da ćete pokupiti velike simpatije uzvanika, ali i slučajnih prolaznika.

 tandem-bicikl-vjencanje.png

Izvor: Pinterest


Na prednji dio bicikla možete ubaciti fora, pletenu košaricu u koju će mlada staviti svoj svadbeni buket, a možete ga i dodatno dekorirati šarenim balonima, mašnama ili cvijećem. Na zadnji kraj bicikla nikako nemojte zaboraviti staviti natpis “upravo vjenčani”.


3. Prilaz do svadbene prostorije


Kad već imate originalno prijevozno sredstvo, isplanirajte i ulazak za pamćenje.


Na putu do ulaza u restoran, hotel ili običnu livadu na kojoj će se održavati vjenčanje, postavite bijele trake, kao da ulazite u cilj utrke. Uzvanici neka stanu iza tih traka, a mi smo sigurni da će ih ponijeti atmosfera kada budete prolazili ispred njih te će se ponašati kao na biciklističkoj utrci u kojoj ste vi pobjednici.


utrka-vjencanje.jpg

Izvor: Pinterest


Sigurni smo da ćete dobiti dug i glasan pljesak i pritom se odlično zabaviti. Za svoje biciklističko vjenčanje uključite maštu i iskoristite svakodnevne situacije kroz koje prolazite kada trenirate na biciklu.


4. Raspored sjedenja


Stigli ste do cilja i utrka je završila. Uzvanici ulaze u dvoranu za ples i traže raspored sjedenja. Nemojte birati klasične slikarske panoe, štafelaje, drvene ljestve i slično. Raspored sjedenja napišite na ceduljice i sitnim kvačicama pričvrstite za žbice kotača za bicikle.


uzvanici-kotac-bicikla-vjencanje.jpg

Izvor: Pinterest


Ponekad se dekorateri i drugi organizatori vjenčanja zaista potrude oko uređenja rasporeda sjedenja, no na vjenčanju s biciklističkom temom svaki dio anatomije bicikla može poslužiti kao inspiracija.


Originalna ideja, zar ne?


5. Pokloni za uzvanike


Nekada su mladenci uzvanicima na odlasku poklanjali zahvalnice i kolače, no i taj trend se s godinama promijenio. Danas uzvanici vole od mladenaca dobiti unikatan, ručno izrađen dar koji je pomno pripremljen upravo za ovu prigodu.


pokloni-zvono.jpg

Izvor: Pinterest


Poklonite im personalizirano zvonce za bicikl na koje ćete ispisati vaša imena i datum vjenčanja. Nema veze ako se među uzvanicima nalaze biciklisti koji već imaju zvono na biciklu, nitko neće odbiti ovako unikatan i lijep dar.

 

Ideja će oduševiti vaše uzvanike, a zvono će ih uvijek podsjećati na vaš dan.


Sigurni smo da će ovaj tekst u vama probuditi maštu, a možda se upravo nakon ovih ideja odlučite vjenčati. Kažu da nas ljubav spaja, ali mi u Rog-Jomi znamo da su vas spojili upravo bicikli, a to je jedini razlog zbog kojeg vas volimo.


Nećemo se ljutiti ako nas ne pozovete na vjenčanje, ali možete poslati kolače u neku od naših najbližih trgovina :) 


skrolaj na vrh