Kako kupiti bicikl putem web shopa?

Kako kupiti bicikl putem web shopa?
objavljeno: 16.08.2018.

Nije nikakva novost, interes za povećanje online kupovine sve više raste. Sve više vremena provodimo na internetu, a kupujemo doslovno sve, od igle do aviona.

 

Dobro, ne kupujemo baš avione, ali zato kupujemo bicikle.

 

Dok neki još uvijek prvo moraju opipati proizvod, ima onih koji u potpunosti vjeruju online trgovcima bicikala i biciklističke opreme.

 

Kao najveću prednost online naručivanja definitivno bismo spomenuli dostavu, a zatim jednostavnost odabira prema specifikacijama. Vjerovali ili ne, proučavanjem vodiča i savjeta na internetu puno ćete lakše shvatiti koji bicikl je za vas prema visini, težini ili disciplini kojom se želite baviti.

 

Potaknuti ovom popularnom problematikom, odlučili smo navesti nekoliko smjernica kako kupiti bicikl putem web shopa.


1. Muški ili ženski bicikl?

 

Nama baš nije važno je li bicikl crveni ili plavi, niti smo za bilo kakvu podjelu na osnovu spola. Čak štoviše, žene iz biciklističke zajednice su jake, hrabre i obožavaju se utrkivati sa svojim boljim polovicama.

 

anju6id2xk.jpg

 

No ipak, muški i ženski bicikli, odnosno njihova geometrija osmišljena je zbog lakše vožnje i ljudske građe pa su samo zato tako kategorizirani.

 

Naime, prosječna žena ima kraći torzo i dulje noge dok muškarci imaju dulji torzo. Zato njihovi bicikli imaju drugačije okvire. Okviri ženskih bicikala su kraći, a gornja šipka rame spuštena je da bi se žene lakše popele na bicikl.

 

Osim toga, ženski bicikli imaju šire sjedalo zbog šire zdjelice, dok su sjedala za muškarce uža iz istog razloga. Malo bolja sjedala u sredini imaju rupu kako bi smanjili pritisak na perineum.

 

2. Gradski ili cestovni bicikl?

 

Bicikli su prema namjeni najčešće kategorizirani kao:

Brdski bicikli
Cestovni bicikli
Gradski bicikli
Električni bicikli

 

Svima je jasna razlika između gradskog i brdskog bicikla pa ćemo preskočiti objašnjavanje, no kad je riječ o razlici između cestovnog i gradskog bicikla, iznad glave bi vam se mogao pojaviti upitnik.

 

Pa i jedan i drugi idu po asfaltu, zar ne? U čemu je kvaka?

 

Prvu razliku uočit ćete kod košarice. Cestovni bicikl nikad neće imati pletenu košaricu na upravljaču. Ona je često dio praktične opreme gradskog bicikla u koju bismo još mogli ubrojiti i blatobrane, svjetla, nosača tereta i nogara.

 sn_checkpoint_cali_232_edit.jpg

 

Gradski bicikli osmišljeni su tako da pružaju najveću sigurnost u prometu i suživotu s autima i pješacima, dok su cestovni bicikli predviđeni za ljubitelje adrenalina i natjecanja.

 

Naime, cestovni bicikli teže iznimno malo kilograma što znači da je s njih uzeto sve što bi ih moglo sprečavati u brzini i letenju. Da, letenju jer osim lakoće imaju i odličnu aerodinamičnost.

 

Služe za utrke i imaju uske i tvrde gume te specijalno savinuti upravljač koji također ima aerodinamičnu ulogu. Cestovni bicikl idealan je i za fitness.


3. Je li bitna veličina?

 

Toliko su vas već puta ljudi pokušali uvjeriti je li veličina bitna ili nije.

 

Ako birate veličinu bicikla, ona je definitivno bitna, u to nemojte sumnjati. Bicikl se kupuje prema visini osobe koja će ga voziti.

 

Prije kupnje bicikla online prvo ćete se morati izmjeriti, a onda proučiti tablicu proizvođača jer svaki od njih ima i različite tablice veličina. One su najčešće povezane s ciljem kojem njihovi bicikli služe.

 

Evo veličina koje bi vam mogle zatrebati:

 

tablica-velicina-bicikli.png

 

Sad kada znate osnovne razlike, proučite još i ponudu naše online trgovine, da bi vam naučeno gradivo u potpunosti sjelo.

 

Sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe, a ako ste još uvijek u nedoumici, savjetujte se s našim prodavačima koji će vam zasigurno pomoći s dodatnim pitanjima.

 

skrolaj na vrh