Što boja bicikla govori o vama?

Što boja bicikla govori o vama?
objavljeno: 12.04.2018.

Svi ti brendovi, modeli, boje…

Kako odabrati pravi bicikl?

Mislio sam da znam kakav želim...


Je li vam se dogodila slična situacija nakon što ste odlučili zamijeniti stari bicikl novim? Ušetate u Rog Joma trgovinu i pogled vam bježi lijevo-desno, hodate gore-dolje po prodavaonici, a odluka se ne nazire.


Neki će reći da je MTB toliko dobar izbor da vas čini boljom osobom, ali ne moraju se svi složiti. Prilikom kupnje bicikla svakako uzmite u obzir svoju visinu, a ako se odlučite za montića za vas smo pobrojali savjete o kupnji prvog brdskog bicikla.

 

Tip bicikla ili veličina kotača kojeg odaberete može reći ponešto o vama, ali što je s bojom?


Bojom vašeg bicikla šaljete ljudima poruku o sebi bili vi tog svjesni ili ne, zato birajte mudro.


Proizvođači nas ograničavaju kod izbora boje dvokotačnih ljubimaca jer oni su ti koji odlučuju kako će obojati koji okvir. Također, postoji mogućnost izrade bicikla po mjeri, a to uključuje i odabir boje. U našem web shopu imamo 16 različitih boja, vjerojatno dovoljno za sve nas.


Crvena, bijela ili crna boja rame je uvijek popularna, a što je s narančastom ili zelenom?


Pa krenimo...


Napomena: Ovaj blog je čista zabava. Ovo nije stručna psihoanaliza. Nije nam namjera dijagnosticirati ili liječiti biciklističke poremećaje u ponašanju. :) Neće svi vozači savršeno odgovarati ovim opisima.




Crveni bicikl za prvake


Bicikl DOMANE ALR 3


SVI CRVENI MODELI


Crvena boja bicikla vrišti brzina i miriše po Formuli 1. Lijepo, brzo, strastveno - misli su koje nam prolaze glavom dok gledamo u takav bicikl.


Bicikli crvene boje ostavljaju dojam egzotičnog automobila za utrke, a njihovi vozači se nerijetko osjećaju upravo tako. Kao za volanom stroja od par stotina konjskih snaga.


Vozači crvenih bicikli često su ekstrovertirani i poprilično samopouzdani. Žele da ih drugi vide kako jure cestom i nizbrdicom, ili samo žele da pomisle kako jure - to ne znamo. U svakom slučaju, žele biti u centru pažnje - upravo takvu poruku šalje crvena. Često su natjecateljski raspoloženi jer znaju da na tronu može biti samo jedan.


Jedna mala mana vezana za crvene ljubimce je upravo njihova boja, u mnoštvu crvena je dominanta pa će i lošijim-predstavnicima-našeg-društva (lopovima) takvi bicikli prvi upasti u oko.


Bijeli bicikl za elegantne


Bicikl 7.5 FX Crystal'White


SVI BIJELI MODELI


Vozite li bijeli bicikl, ljudi na koje nailazite tijekom vožnje vjerojatno će pomisliti kako ste jednostavna osoba koja voli moderan i osvježavajući izgled s dozom elegancije. Bijela je teža za održavanje, pogotovo za okvire koji jako često posjećuju makadam ili blato. Bicikli bijelih okvira su jednostavni i moderni baš kao i bijeli mobitel s jabukom kojoj nedostaje jedan malo dio.

 

Vozači bijelih bicikli često su percipirani kao osobe s visokim standardima kada je riječ o čistoći i higijeni jer vjerojatno nakon svake vožnje moraju očistiti svog bijelog ljepotana. Osim što drže do čistoće, često su pozitivni i optimistični duh biciklističke ekipe.


Bijeli bicikl je praktičan jer nikada ne izlazi iz mode, možete kombinirati opremu različite boje i dalje izgledati otmjeno.


A možete biti i nečiji princ na bijelom biciklu. Ili princeza.


Crni bicikl za gazde


Bicikl JEKYLL


Batman je bio odjeven u crno, mislite da je to slučajno?

Crna boja bicikla je snažna, a njihovi vozači često žele istaknuti kako su vođe na stazi. Drugi vozači ih doživljavaju kao sigurne i autoritativne, barem dok su na biciklu. Vozačima batman-bicikli draže je da ih pamtite po vještinama nego broju tjedno prijeđenih kilometara.

Obožavaju duge izlete, svježi zrak i MTB utrke. Njihov bicikl, baš kao i bijeli nikada neće izaći iz mode i može se kombinirati s raznobojnom opremom, ali to im nije problem jer njihova modna filozofija je “ne pratim modu, ona prati mene”.
Crni bicikli nisu zahtjevni kada je riječ o održavanju pa je pogodan za sve koji ga ne žele čistiti prije svake vožnje.

Plavi bicikl za opuštene


Bicikl X -CALIBER 8 Blue

SVI PLAVI MODELI


Plava je sretna, opuštena, hladna boja koju nalazimo u prirodi. Plavi bicikli češće su izbor MTB biciklista pa ih često možemo vidjeti u prirodi gdje se opuštaju i smiruju.

Drugi vozači ih također percipiraju kao ljubitelje prirode.Za razliku od crvene boje koja se nalazi na drugom kraju spektra, bicikliste na plavim biciklima uglavnom nećete vidjeti kako se nameću i natječu. Plavi bicikli češći su prizor na uskoj brdskoj stazi ispod vedrog neba.

Narančasti i žuti bicikl za šaljivdžije


Bicikl ALTAMIRA CX 1.1

ŽUTI I NARANČASTI MODELI


Osobe koje voze narančasti ili žuti bicikli drugi često video kao humoristične, vedre i vesele - oni odskaču od prosjeka.
Narančasta je definitivno trend u biciklizmu, a žuta je popularizirana u kasnim devedesetim zbog modela vilice Judy od Rock Shoxa.


Žuta i narančasta zanimljive su boje, ali nije zanimljivo kombinirati ih s ostalom opremom jer nisu jednostavni klasici kao bijela i crna. Narančasta je kombinacija vedre energije koju ima crvena, ali nije toliko napadna i sjajna kao crvena ili žuta.


Vozači žutih i narančastih bicikli u očima drugih izgledaju kao avanturisti koje nije previše briga jesu li u trendu ili ne. Oni će svoje narančaste i žute ljubimce voziti bez obzira na trendove.


Zeleni bicikl sjaje ili se uklapaju


Bicikl X-CALIBER 7 Green'Light

SVI ZELENI MODELI


Da odmah pojasnimo naslov, zeleni bicikli koji sjaje su oni lime zelene nijanse, a ovi koji se uklapaju odnose se na tamnije zelene nijanse.

Lime zelena jako je slična crvenoj kada je riječ o karakteristikama njihovih vozača. Tako se vozači sjajno-zelenih bicikli često mogu pronaći u prvim redovima, kormilo uz kormilo s onima na crvenim “brzacima”. Oni vole biti u centru pažnje i često su natjecateljskog duha, a vjerojatno i voze utrke.

Druga verzija zelene, tamnija više je u skladu s vozačem koji je zaljubljen u prirodu. Znamo da priroda obiluje zelenim nijansama pa nam to nije teško za shvatiti.

Jedino što nam je teže shvatiti je kako su uspjeli iskombinirati sve te razne boje opreme sa zelenim ramom. Srećom uglavnom se odlučuju za opremu prirodnijih boja poput, smeđe, crne ili maskirne.


Ako ste na trenutak pomislili kako je boja kod odabira stvarno bitna, ovaj zabavan članak bio je i poučan, a time i ispunio svoju svrhu.
Ako ste shvatili da ne vozite bicikl čija boja odgovara vašem karakteru, možda je vrijeme za kupnju novog - zavirite u naš web shop.



skrolaj na vrh