Kako organizirati piknik na biciklu?

Kako organizirati piknik na biciklu?
objavljeno: 15.06.2018.

Ako vozite i volite bicikle vjerojatno niste tip osobe koja slobodno vrijeme provodi u zatvorenom prostoru, to bi trebalo značiti da volite i prirodu. U prirodi uvijek proradi i apetit pa malo hrane i pića može običnu vožnju pretvoriti u najdraži izlet vaših mališana, a i vi ste onda sretni.


Kada su vaši mališani već naučili voziti i samostalni su na biciklu, piknik je možda najbolji način da im prenesete sve ono dobro što donosi bicikliranje i druženje u prirodi.


Vi znate zašto volite biciklirati, ali njima to tek trebate dočarati. Djeca najbolje uče na primjerima, pa im na primjeru vožnje do prirode i piknika u hladu krošnje pokažite kako bicikliranje i piknik idu ruku pod ruku.


Ako vam se ovo čini kao zanimljiva ideja ali ne znate baš kako se pripremiti -  ovaj blog je baš za vas.


Kada ići na bic-pic?


slorencephoto_kuilau_332.jpg


Na svom pametnom telefonu sigurno imate aplikaciju koja prikazuje vremenske prilike za odabrano područje - iskoristite je. Vrućine nisu dobre za nikog pa izbjegnite vrući dio dana kada se hrana brže kvari, a znoj jače curi.


Ako želite savršen piknik uzmite si par dana za organizaciju i pripremu hrane, a ako ste više za “sendvič i sok piknik”, što je također dobro, bit će vam dosta par sati pripreme. Samo odlučite na vrijeme, izbjegnite nepotrebnu paniku.

 

Savršeno mjesto za piknik na biciklu


slorencephoto_anahola_250.jpg


Izaberite mjesto koje će odgovarati zahtjevima i sposobnostima vaše grupice, i zapamtite, grupa je jaka onoliko koliko je slab njen najslabiji član, prilagodite mu se.


Možete odabrati dugu rutu s prekrasnim pogledom na kraju ili kraću turu bicikliranja kao zagrijavanje za glavni dio - piknik.


Pokušajte izabrati mjesto s javnim wc-om, ako je to moguće. Možda je netko iz vašeg tima “alergičan” na poljske zahode. Osim za obavljanje nužde, može vam poslužiti za ispiranje pribora za jelo ili spremnika za hranu.


Što ponijeti za savršen piknik?

Odradite jedan dio priprema kod kuće, a posluživanje na mjestu piknika će onda biti puno jednostavnije. Koristite plastični pribor za jelo, ali svakako ponesite i dasku za rezanje. Lakše ćete izrezati kruh i salamu, a možete je iskoristiti i kao podlogu za posluživanje.


Dok odmarate u hladu ne želite jesti iz ogromne posude za pečenje, zato ponesite hranu koja se jede prstima, popularni finger food koji je jednostavnija je verzija serviranja obroka pogodna za piknik na biciklu.


Piknik na biciklu, zabava za cijelu obitelj


U obzir dolazi hrana kojoj neće smetati boravak u torbi ili u košari bicikla. Boce s vodom možete zalediti prije polaska pa ćete imati hladno piće po dolasku, a za vrijeme vožnje će hladiti i hranu.


Nemojte zaboraviti ubruse i vlažne maramice. Nakon što pojedete, vaše ruke i ruke vaših najmlađih biciklista treba očistiti prije nego ponovno krenete na pedaliranje.


Sa sobom doma ne bi trebali vratiti previše hrane, sve ono što vam neće trebati ili bi ponijeli “za svaki slučaj” radije ostavite doma. Ipak ste na biciklu i manje je više.


Ostatke hrane, prljavi plastični pribor i ostale otpatke skupite u vreću za smeće. Nemojte zaboraviti vreću za smeće,  ambalažu u travi ili vrećice u krošnji. “Sve svoje sa sobom nosim”, neka bude i moto biciklističkog izleta.


Ako ćete na pikniku boraviti duže vrijeme, set za badminton, frizbi ili obična lopta mogu biti odlično sredstvo za još malo zabave.


Zabavu vam u ovim toplijim mjesecima koji su pred nama mogu pokvariti još samo insekti. Budite spremni za njih i dočekajte ih sprejem ili nekim drugim oblikom zaštite. Neka odzuje dalje!


Kako nositi stvari za piknik na biciklu?


Torbe za bicikl


Sav taj pribor, hranu, ubruse i dekicu treba negdje pospremiti.  Košarice, torbe i bisage za bicikl služe baš za to. Koliko su praktične bisage najbolje dokazuje činjenica da ih biciklisti koriste na dalekim putovanjima do Jadrana. Za jednodnevni piknik i više nego dovoljno. :)


Košare su možda pogodnije za odlazak do placa ili obližnje trgovine, ali svakako dolaze u obzir i kada vam treba još malo mjesta za dodatnu dekicu, frizbi ili loptu.


Sve što nije u košarama stane u bisage.

 

Bisage za bicikl dolaze u dvije varijante, prednje i stražnje. Sve imaju istu funkciju pa kod odabira samo obratite pozornost na njihovu veličinu. Mi vam možemo predložiti da se odlučite za veće stražnje u koje će vam sve stati. Prednje bisage su uglavnom manje, ali dobro dođu ako idete na daleki put. Idealne su za višednevne izlete na biciklu.


Većina bisaga izrađena je od vodootpornih materijala, ali za neke će vam trebati posebne navlake. Složit ćete se, važno je da sve što je unutar njih, ostane suho.

Vrijeme koje je ispred nas obiluje kratkim pljuskovima, a kada vas pljusak iznenadi dobro je imate nešto suho u bisagama.

Malo ljetne kiše ne bi vam trebalo predstavljati problem, ipak ste vi avanturisti. Zar ne?


Nadamo se da ćete svi uživati u pikniku na biciklima. Idući put povedite i prijatelje!


Ako vam nedostaje košara za bicikl, bisaga ili neki drugi dio dodatne opreme zavirite u naš web shop.




skrolaj na vrh