Rezultati petrage
HR | EN

Trek Fuel EX

objavljeno: 26.10.2018.
Trek Fuel EX

Većina vozača kod kupovine bicikla razmišlja o modelu koji će im omogućiti vožnju na raznim vrstama terena te mogućnost sudjelovanja na raznim biciklističkim druženjima. Bilo da je riječ o vikend vožnji s prijateljima, npr. uspon na Medvednicu pa zatim uživanje nizbrdo po zabavnim šumskim ‘trail-ovima’, odlasku do nekog obližnjeg bike parka u Sloveniji (Krvavec, Kranjska gora), ili vožnji mtb maratona poput nekog iz ‘Adria Bike Series’, Trek Fuel EX geometrija s 130mm hoda na obje suspenzije omogućit će vam da podjednako uživate na tehnički zahtjevnom usponu i spustu. Fuel EX model jedan je od najopremljenijih modela iz Trek ponude kada pogledamo tehničke karakteristike: Mino Link, ABP (‘Active Braking Pivot’), Knock Block, RE:aktiv, EVO link, Carbon Armor, Boost148, Control Freak, Full Floater. Sve ove tehnologije razvijene su kako bi vam ovisno o vrsti terena, vožnji uzbrdo ili nizbrdo Fuel EX davao maksimalni učinak. 

 

trek-fuel-ex.JPG 


Kako ne bi sve ostalo samo na ‘priči’ jedan od Trek Fuel EX modela dali smo na testiranje našem Trek ambasadoru, Tomislavu Kataleniću. Tomislav je do sada najčešće vozio svoje treninge i utrke na Trek Procaliber modelu (mtb bicikl s prednjom suspenzijom od 100mm hoda i IsoSpeed tehnologijom). Uz Procaliber-a imao je prilike testirati i Trek Slash, mtb model s dvije suspenzije koji nosi nadimak mini DH (downhill) bicikl. Slash model rađen je u suradnji s najboljim enduro vozačima iz Trek Factory Racing tima upravo za enduro utrke. 


Tijekom čitave ljetne sezone Tomislav je bicikl vozio po grubom kamenom terenu otoka Lošinja na kojem se ove godine po prvi puta održavala i utrka Svjetskog kupa u spustu. Otok je rado posjećen od strane mnogih bike-tour kompanija upravo iz razloga jer pružaju puno užitka i adrenalina tijekom mtb vožnje. 


trek-fuel-ex-losinj.jpg


Kako bi dobio najbolji uvid u sposobnosti Fuel EX modela Tomislav je na posljednjem maratonu iz Adria Bike Series na Krku, Krk’n’Roll 2018, odabrao upravo ovaj model za utrku iako u garaži ima Procaliber 9.9 RSL model koji bi većina maraton vozača odabrala za ovaj tip utrke. Razlika u težini između ova dva modela je gotovo 4kg (Procaliber ima oko 9kg, a Fuel EX između 12 i 13kg). Ovaj podatak spominjemo jer većina vozača upravo težinu bicikla uzima kao jedan od bitnih faktora prilikom odabira bicikla za utrke.


trek-fuel-ex-procaliber.jpg


Staza na Krku od samog starta, nakon zagrijavanja po Baškoj rivi, kreće strmo uzbrdo prema tzv. Mjesečevoj stazi. Uspon je to koji ovisno o tempu vozača traje od 20-40min. Veći dio uspona čini grubi makadamski teren. Na ovom usponu zadnja suspenzija od 130mm hoda omogućila je puno bolji grip na zadnjem kotaču, a sam bicikl je bio veoma ugodan za vožnju. Na usponima Fuel EX modeli pružaju mogućnost podešavanja Mino Link-a kojeg smo ranije spomenuli. Ovisno o tome volite li više voziti uzbrdo ili nizbrdo Mino Link možete okrenuti prema naprijed ili prema iza, a takvim podešavanjem mijenjate i samu geometriju bicikla tako da povećavate međuosovinski razmak između kotača i spuštate centar pogonske osovine čime Fuel EX postaje još stabilniji i brži za vožnju nizbrdo. Ako ga okrenete u suprotnom pravcu smanjuje se međuosovinski razmak, podiže se centar pogonske osovine i tako Fuel EX poprima puno bolje vozne karakteristike uzbrdo te samim time su manje vjerojatnosti da ćete kurblom pogona zapeti za kamen ili veći korijen kakav se nalazi na tehnički zahtjevnijim stazama.


trek-fuel-ex-mino-link.JPG


Ono gdje nas je Fuel EX pogotovo iznenadio na maratonu je vožnja po samoj Mjesečevoj stazi. Unatoč ‘otvorenijoj’ poziciji tijela na biciklu, dosta širokom volanu od 780mm bicikl je bio veoma brz na ravnim tehničkim dijelovima. Među grupom vozača koji su vozili na Trek Procaliber, Scott Spark, Specialized Stumpjumper HT modelu Fuel Ex nije imao nikakvih problema, doduše na pojedinim dijelovima staze Fuel EX je imao više brzine, a pritom bio puno udobniji za vožnju. Brza vožnja po ‘off-road’ terenu nerijetko s tla diže razne objekte poput kamena, puknutih grana koje mogu oštetiti sami okvir bicikla. Fuel EX modeli zaštićeni su već spomenutim ‘Carbon Armor’ koji se nalazi na donjem dijelu donje cijevi okvira gdje štiti okvir od bilo kakvih udaraca i oštećenja. Osim toga Fuel EX modeli zaštićeni su i Knock Block tehnologijom koja štiti vaš okvir od oštećenja nastalim udarcem volana u gornju cijev okvira ili pak krune prednje suspenzije u vrh donje cijevi okvira koja se mogu desiti uslijed neočekivanog pada s bicikla.


trek-fuel-ex-carbon-armor.JPG


Tehnički zahtjevni spustevi na stazi maratona za Fuel EX su bili poput vožnje po cesti. Bez većih poteškoća bicikl se veoma lako upravljao, davao je veliki osjećaj sigurnosti zahvaljujući i ‘dropper’ cijevi sjedala, a veliki 29er kotači osim bolje stabilnosti održavali su brzinu bicikla i na tehničkim dijelovima na kojima nije bilo moguće okretanje pedala.


trek-fuel-ex-spust.jpg


Ono što sa sigurnošću možemo reći je da je prilikom vožnje uzbrdo i nizbrdo, na ovakvoj vrsti terena, značajna ušteda energije koja vozaču daje više snage i energije za potisak pedala. Dokaz za sve gore napisano - prvo mjesto u ‘Men’ kategoriji na ‘Classic’ stazi Krk’n’Roll maratona. 


trek-fuel-ex-adria-bike.jpg

 

Ono što svakako valja spomenuti kod Fuel EX modela je mogućnost ne samo podešavanja Mino Linka za postizanje boljih performansi uzbrdo ili nizbrdo već i mogućnost odabira 29er ili 27.5+ kotača prilikom kupovine. Kod 29er modela osjetit ćete i promjenu voznih karakteristika ako se ‘poigrate’ i s odabirom guma, npr. za maraton utrke odaberete Bontrager XR2 model, za trail vikend vožnje Bontrager XR3 ili XR4 modele, a za zabavu na Enduro stazi npr. Bontrager SE4 model.

 

trek-fuel-ex-bnt-gume.jpg

 

Mi smo se uvjerili da je Trek Fuel EX doista jedan model za sve vrste terena i vožnji, a vas pozivamo da se u to sami uvjerite u nekoj od naših poslovnica. Oni najbrži još uvijek će stići uloviti i neke modele koji su ostali iz jesenske akcije, a naravno tu su za vas i modeli za 2019.

 

trek-fuel-ex-rog-joma.JPG