17 milijuna kuna za financiranje električnih vozila

17 milijuna kuna za financiranje električnih vozila
objavljeno: 26.03.2019.

Već smo ranije pisali o najavljenom natječaju za kupovinu eko vozila, u čiju kategoriju pripadaju i električni bicikli, a sada vam donosimo vodič kako pravilno popuniti i prikupiti svu potrebnu dokumentaciju koje je potrebno predati Fondu.

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je da će 03.04.2019. (za 7 dana) u Narodnim novinama službeno objaviti početak natječaja za dodjelu novih 17 milijuna kuna – prošle godine ovaj budžet je iznosio 12 milijuna kuna, ali je zbog velikog interesa ove godine povećan. Odmah ćemo napomenuti da je budžet za kupovinu eko vozila prošle godine iskorišten u svega nekoliko sati stoga na vrijeme zatražite svoje ponude i pripremite potrebnu dokumentaciju. 

 

PRVI KORAK

 

Odaberite vozilo, električni bicikl koji želite i zatražite ponudu u nekoj od naših poslovnica. Uz ponudu zatražite i tehničke karakteristike vozila iz koje će jasno biti vidljiva kategorija, proizvođač, model, vrsta pogona, snaga i emisija CO2.

 

ponuda_ebike.jpg desc

 

DRUGI KORAK

 

Ispunite prijavni obrazac koji možete skinuti ovdje

 

screenshot_2019-03-26_at_18.png

 

TREĆI KORAK 

 

U Fond fizički poslati potpunu dokumentaciju:

  • Prijavni obrazac, ispunjen, isprintan i vlastoručno potpisan od strane podnositelja zahtjeva
  • CD, DVD ili USB s ispunjenim prijavnim obrascem u Excel (.xlsx) formatu
  • kopiju obje strane osobne iskaznice
  • presliku ponude za kupnju vozila izdanu od strane ovlaštenog prodavatelja
  • tehničke karakteristike vozila iz koje će jasno biti vidljiva kategorija, proizvođač, model, vrsta pogona (električni / “plug-in” hibridni), snaga vozila (kW) i emisija CO2 (g/lkm)
 
supercommuterplus8sus_17297_a_alt7_mr.jpg 

 

OPRAVDANI TROŠKOVI ULAGANJA

 

Opravdani troškovi ulaganja su troškovi kupnje vozila koji su nastali najranije 3. travnja 2019. godine. Vrijeme nastanka troškova dokazuje se datumom izdavanja računa za kupnju vozila. Fondu je opravdana kupnja predmetnih vozila plaćenih gotovinom, temeljem ugovora o kreditu ili temeljem ugovora o financijskom leasingu. Fondu nije opravdan trošak koji je nastao temeljem korištenja vozila prema sklopljenom ugovoru o operativnom leasingu. 

Podnositelji zahtjeva mogu dostaviti samo jedan zahtjev za sufinanciranje kupnje jednog novog vozila.

 

DOSTAVLJANJE ZAHTJEVA


Zahtjev za sufinanciranje i sva obvezna dokumentacija dostavlja se: 

  • preporučenom poštom (s naznakom datuma i vremena zaprimanja u poštanskom uredu na omotnici) ili osobno putem pisarnice Fonda u zatvorenoj omotnici s imenom i prezimenom te adresom podnositelja zahtjeva, â€¨
  • na adresu: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb, uz naznaku: "Zahtjev na javni poziv za vozila - građani - 2019." Zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje, kao i slanje poštom započinje dana 3. travnja 2019. godine od 09:00 sati (zahtjevi koji dođu prije tok roka neće se razmatrati i nisu predmet obrade), a završava istekom kalendarske godine 31. prosinca 2019. godine, odnosno dostavom posljednjeg zahtjeva kojim su iskorištena predviđena sredstva.


Nakon što vam sredstva budu odobrena, odnosno nakon što potpišete ugovor imate rok od 12 mjeseci za kupovinu vozila i dostavu dokumentacije Fondu za isplatu. 

Za isplatu će biti potrebno dostaviti: original račun, dokaz da je isti u cijelosti podmiren, presliku Potvrde o sukladnosti ili Izjave od sukladnosti, presliku prometne dozvole, presliku ugovora o kreditu ili financijskom leasingu (ako je potrebno), dokaz o serijskom broju okvira električnog bicikla, tehničke karakteristike vozila, dokument s IBAN-om podnositelja zahtjeva (preslika kartice računa ili izvadak o stanju i prometu po računu, ili pisana potvrda banke o IBAN- u) te Izvješće o ostvarenim uštedama (obrazac se preuzima na stranicama Fonda). 

 

Kompletan vodič za prijavu na ovaj javni poziv pronađite ovdje, a za sve upite oko ponuda za električne bicikle javite se u bilo koju našu poslovnicu ili posjetite nekog od naših partnera.

skrolaj na vrh